228088
Trumpin kansa
Trumpin kansa
Tekijä: Annala, Maria, kirjoittaja
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kategoria: Tietokirjallisuus
Kustantaja: Helsinki : Into Kustannus, [2020] : Riika : Dardedze holografija, 2020.
ISBN: 978-952-351-270-2 nidottu
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Kuvaus:
Miksi irlantilaissyntyinen isoäiti uskoo Trumpin tuovan pimeyden keskelle valon? Miksi sivistynyt ja hillitty nuori mies pomppii riemusta, kun Trump kutsuu meksikolaisia raiskaajiksi? Mitä tapahtuu, kun päättäväinen teinityttö ottaa asiakseen kohdata julkkispresidenttiehdokkaan kasvokkain? Trumpin kansa seuraa kolmen intohimoisen Trumpin kannattajan ponnisteluja ehdokkaansa hyväksi vuoden 2016 vaalikampanjan alkumetreiltä aina virkaanastujaisiin saakka. Neljällä mantereella asunut Alice, oikeustiedettä opiskeleva Brian ja kunnianhimoinen koululainen Christianné omistavat elämänsä Trump-kutsumukselleen ja pääsevät todistamaan aitiopaikalta keskeisiä hetkiä, jotka tekevät Donald Trumpista Yhdysvaltojen presidentin. Trumpin kansa on myös kattava katsaus tuoreisiin tutkimustuloksiin, jotka auttavat ymmärtämään, kuka kiistanalaista ehdokasta oikeastaan äänesti ja miksi. Yhdessä tutkimustieto ja päähenkilöiden näkemykset rakentavat syvällisen ja monisyisen kuvan äänestäjistä, jotka ovat avainasemassa paitsi vuoden 2020 presidentinvaaleissa myös pitkään sen jälkeen, kun Trumpin valtakausi on päättynyt.

Saatavuus

Loading...
Edellisen vaalikampanjansa aikana Trump nosti esiin Yhdysvaltain ongelmia ja uhkakuvia ja vetosi sillä äänestäjiin, joita huolestuttivat samat asiat. Vahvasti valkoisiksi identifioituvat olivat hänen vahvaa kannattajakuntaansa. Heikomman koulutuksen saaneet, jotka olivat huolissaan kotiseutunsa tulevaisuudesta, näkivät hänessä presidenttiehdokkaan, joka pystyy saamaan aikaan muutoksen. Hän vetosi ihmisiin, jotka kokivat tulleensa sivuutetuiksi ja hylätyiksi, unohdetuiksi. Hänen kannattajansa kokivat, että puhe ja lupaukset tulivat suoraan sydämestä. Näitä ja monia muita näkökulmia tutkimusten valossa Maria Annala nostaa esille tietokirjassaan.
5.3.2020
Irma Unilahdesta

Teoslista

Teoslista

204367
Tekijä: Isikoff, Michael, kirjoittaja
176901
Tekijä: Klein, Naomi, kirjoittaja
252484
Tekijä: Hentunen, Mika, kirjoittaja
21259
Tekijä: Itkonen, Juha
3407
Tekijä: Haasio, Ari
217561
181534
Tekijä: Hakkarainen, Anne

Haku

Kielivalinta